nieuws

Meest bekeken projecten maart 2012

Geen categorie

Het woonhuis in Huizen door denieuwegeneratie architecten is het meest bekeken project van maart 2012. Onderstaand een overzicht van de projecten die eveneens in de belangstelling van onze bezoekers stonden.

Meest bekeken projecten maart 2012

 

 

 

De Top Tien

 Woonhuis Huizen
1. (-) Woonhuis in Huizen
Op een historisch agrarisch perceel te midden van hooilanden en bossen ligt deze villa. Hoewel in de tijd het plot is begroeid met enkele kleine bomen, heeft het nog steeds het oorspronkelijke karakter van het open veld. Het woonhuis door de nieuwegeneratie architecten ingebed in een kunstmatige heuvel.

 Tabakhuis
2. (-) Kantoor Tabakhuis in Nijkerk
Het Tabakhuis in Nijkerk is door 4D architecten en Berveling gerestaureerd en getransformeerd tot een moderne werkomgeving met historische elementen. Beide bureaus zijn ook de gebruikers van het gebouw. Een multifunctionele ruimte aan de voorzijde is een publieke ruimte voor de bewoners van Nijkerk.

 Kleine Komedie
3. (-) De Kleine Komedie in Amsterdam
Het oudste theater van Amsterdam, De Kleine Komedie, viert haar 225ste bestaan. Voor deze gelegenheid is denieuwegeneratie gevraagd de publieksruimten te herontwerpen. Het gebouw was met kleine ingrepen, installaties en moderniseringen volledig dichtgeslibd. Na een uitgebreide voorbereiding is het gebouw in extreem korte tijd volledig gestript en opnieuw afgewerkt.

 Dakopbouw
4. (-) Illegale dakopbouw in Hong Kong
De KAPKAR/ WVA-6F installatie van Frank Havermans tijdens de Hong Kong Shenzhen Bi-City Biennale of Urbanism Architecture is een ‘illegal alien’. Voormalig NAi-directeur Aaron Betsky typeert het metalen monster dat zich op het dak van het Wan Chai Visual Archive ophoudt, als een roofdier dat over de rand van het gebouw loert en zich op elk gewenst moment terug kan trekken dankzij zijn ingenieuze kraanfunctie en mobiel onderstel.

 Tuinstede
5. (-) Woningbouw Tuinstede in Amsterdam
Tuinstede is één van de drie nieuwe bouwblokken in de Noordstrook, ten noorden van het Delflandplein in Amsterdam Nieuw-West. Het stedebouwkundig plan voor de Noordstrook is gemaakt door Snitker/Borst architecten.

 Wilhelminatoren
6. (-) Wilhelminatoren in Vaals
Samen met het gelijknamige restaurant bevindt de Wilhelminatoren zich op de Vaalserberg nabij het Drielandenpunt. De toren is van oudsher het hoogste punt van Nederland. De bestaande houten toren was echter aan vervanging toe. RuimteMakers Architectengroep ontwierp een nieuw uitzichtpunt.

 Kantoor SNS
7. (-) Kantoor SNS Reaal in Utrecht
Ook de bank SNS Reaal schakelt over naar Het Nieuwe Werken. Om de bestaande huisvesting aan de Utrechtse Croeselaan geschikt te maken voor de moderne werkstijl waarin werknemers vrijheid en eigen verantwoordelijkheid krijgen en tijd- en plaatsonafhankelijk werken, is architectenbureau Op ten noort blijdenstein ingeschakeld. De negende verdieping was als eerste aan de beurt en is pas opgeleverd.

 Brede School
8. (-) Brede School in Amsterdam IJburg door Jeanne Dekkers Architectuur
Op 9 maart werd de brede school Lanterna Magica geopend. Het nieuwe gebouw werd ontworpen door Jeanne Dekkers Architectuur die het concept van Natuurlijk Leren vertaald heeft naar kleuraccenten in de gevel, een goede akoestiek en heldere richtlijnen.

 Hair Spa
9. (1) Hair spa Rob Peetoom in Kerobokan, Bali
Kapper Rob Peetoom richtte op Bali, het Indonesische eiland waar hij na één bezoek verliefd op werd, een nieuw concept op: de hair spa. Naar Amerikaans voorbeeld biedt deze verzorging van haar en hoofdhuid, op een plek waar lichaam en geest ook langdurig kunnen ontspannen en opladen. Ruud van Oosterhout ontwierp een exotische idylle, waarin de natuur voor een gevoel van ‘wellbeing’ zorgt.

 Kinsbergen
10. (-) Van Kinsbergen College in Elburg
Het ontwerp voor het Van Kinsbergen College is door BRTArchitecten geïnspireerd op de cyclaam. De knol van de cyclaam heeft verborgen talent, het talent om te boeien. In de herfst als de natuur kaal begint te worden, net als je het niet meer verwacht, komt de cyclaam tot bloei. Het college wil dan ook ruimte bieden aan de ontwikkeling van verborgen talent van kinderen.  

Reageer op dit artikel