nieuws

Mecanoo ontwerpt stadskantoor in Boston

Geen categorie

Mecanoo architecten en Sasaki Associates (VS) ontwerpen het nieuwe stadskantoor aan Dudley Square in Boston (VS). Het kantoor maakt deel uit van een plan van burgemeester Thomas M. Menino om de eens bloeiende wijk Roxbury en het busstation Dudley Square nieuw leven in te blazen.

Mecanoo ontwerpt stadskantoor in Boston

 

Het 17.000 m² tellende stadskantoor wordt de nieuwe hoofdzetel van de Boston Public Schools Administration en bestaat naast duurzame kantoorruimten uit retail en een ontmoetingscentrum voor buurtbewoners.

BeijingSasaki Ass. werkte eerder aan onder meer het winnende ontwerp voor de landschappelijke inrichting van het Olympisch gebied in Beijing in 2008.

De stad Boston koos voor Mecanoo/Sasaki vanwege de visie om het stadskantoor als spil te beschouwen van de wijk Roxbury. Burgemeester Thomas M. Menino: “Dudley Square is een historische buurt in het centrum van onze stad. Het revitaliseren van het gebied is één van de belangrijkste projecten in Boston.” Volgens Francine Houben, creatief directeur van Mecanoo “wordt het stadskantoor voor de Boston Public Schools Administration een katalysator voor de verbetering van Roxbury met haar rijke historie.”

Ferdinand 

 

Reageer op dit artikel