nieuws

Luchtsingel wint Stadsinitiatief Rotterdam

Geen categorie

Rotterdam krijgt definitief een houten luchtbrug bij het Centraal Station. Gisteravond is de Luchtsingel van ZUS architecten als beste uit de bus gekomen tijdens de verkiezing ‘Het beste stadsinitiatief van Rotterdam’. Het plan kreeg de helft van alle stemmen.

Luchtsingel wint Stadsinitiatief Rotterdam

Levendig gebied

De Luchtsingel is een 350 meter lange voetgangersbrug vanaf Centraal station naar Delftsepoort en de Hofbogen, het oude spoorviaduct waarin nu winkels en bedrijfjes zijn gevestigd.  De brug vormt een ketting van nieuwe plekken en maakt van Hofplein weer een levendig gebied met onder meer een hertenkamp en een buitenbioscoop. “Deze voetgangersbrug vormt de drager voor de duurzame ontwikkeling van het Rotterdam Central District om zo leegstand het hoofd te bieden” volgens Elma van Boxel en Kristian Koreman van ZUS.

Stadsinitiatief Rotterdam

De winnaars namen het op tegen:
Het Geluid van Rotterdam
Stiltepunt Rotterdam
Uit je eigen stad
Eerbetoon aan de Rotterdammers

Verkiezing

De winnaars krijgen 4 miljoen euro om het idee uit te voeren. Wat overblijft, gaat in de pot voor de verkiezing van volgend jaar. Alle Rotterdammers vanaf 12 jaar en ouder konden afgelopen weken stemmen op een van de vijf genomineerde initiatieven. De stemming via internet diende ook als proef om in de toekomst verkiezingen via internet te laten lopen.

Reageer op dit artikel