nieuws

KCAP’s hoofdkantoor ZOwonen in Sittard opgeleverd

Geen categorie

Het door KCAP Architects&Planners ontworpen hoofdkantoor voor Woningcorporatie ZOwonen in Sittard is op 23 maart officieel geopend.

KCAP’s hoofdkantoor ZOwonen in Sittard opgeleverd

 

 

 

 

Het ontwerp van KCAP omvat 3.200 m2 kantooroppervlak op drie lagen. De open kantoorvloeren zijn ingericht voor Het Nieuwe Werken en bieden zowel bureauopstellingen voor werkgroepen, individuele werkplekken, bespreek- en loungezones en door glazen wanden afgescheiden vergaderruimtes.

Daglicht

Twee vides in het gebouw zorgen voor daglicht tot diep in het gebouw en extra zichtverbindingen en communicatiemogelijkheden tussen de verschillende kantoorlagen.

Duurzaamheid

Horizontale bandramen omlijsten het gebouw en bieden niet alleen uitzicht in alle richtingen maar bovendien een voordelig rendement ten aanzien van de daglichtopbrengst en zorgen voor minder lichtcontrast in de werkomgeving. De panoramaramen passen zich in hoogte van lichtopening aan de specifieke oriëntatie van zontoetreding en de verschillende omgevingsfactoren aan. De maximale gevelopening bereikt een percentage van 41% van het geveloppervlak.

Medewerkers onder een dak

Met de komst van het nieuwe hoofdkantoor worden alle medewerkers van ZOwonen in een gebouw ondergebracht. Eerder werkten zij in verschillende gebouwen in Sittard en Geleen. Het kantoor is het eerste gerealiseerde gebouw van een kantorencluster dat op de locatie Europaboulevard in meerdere ontwikkelingsfasen zal ontstaan. De nieuwbouw voldoet aan een GreenCalc+ label A.

Reageer op dit artikel