nieuws

Inschrijving Houtprijs 2012 geopend

Geen categorie

Tot 1 mei 2012 kunnen architecten, ontwikkelaars en bouwkundige instellingen insturen voor de Houtprijs 2012. De tweejaarlijkse prijsvraag wordt georganiseerd door Centrum Hout om nieuwe technieken en toepassingen van hout in de schijnwerpers te zetten. De prijs kent twee categorieën: de Houtarchitectuurprijs en de Houtinnovatieprijs.

Inschrijving Houtprijs 2012 geopend

 

 

Houtarchitectuurprijs

De Houtarchitectuurprijs staat open voor bouwprojecten die de unieke eigenschappen van hout goed in beeld brengen. Het project moet in Nederland gerealiseerd zijn tussen 1 maart 2010 en 1 maart 2012. Een jury beoordeelt niet alleen de esthetische uitstraling, maar ook de functionele kwaliteiten in ontwerp, constructie, uitvoering en detaillering. De Houtarchitectuurprijs kent vier categorieën: utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie/restauratie en overige.

Houtinnovatieprijs

De Houtinnovatieprijs richt zich op innovatieve houttoepassingen in de bouw, zoals nieuwe technieken, productverbeteringen, bijzondere bouwmethoden of werkwijzen die een betere kwaliteit of grotere acceptatie van houttoepassingen teweegbrengen. De jury beoordeelt de inzendingen in hoeverre de plannen de concurrentiepositie van hout(-producten) versterken, van recente datum zijn, bijdragen aan duurzaam bouwen én in ons land in de praktijk toepassing vinden dan wel beschikbaar zijn.

Meer informatie

Reageer op dit artikel