nieuws

Hoogste punt Stayokay Soest

Geen categorie

Vandaag bereikt de vernieuwbouw van hostel Stayokay Soest het hoogste punt. Personal Architecture uit Rotterdam tekende voor het ontwerp. Naar verwachting zal de verbouwing begin mei gereed zijn.

Hoogste punt Stayokay Soest

 

 

 

Carré

Het ontwerp van Personal Architecture bestaat uit een carré die een besloten, serene patio omsluit. Looppaden in de patio vormen de verbinding tussen het hoofdgebouw, de nieuwbouw vleugel, het vergadergebouw en het slaapgebouw. De losse gebouwen waaruit het carré bestaat verschillen sterk van elkaar wat betreft bouwjaar, formaat, materiaal en uitstraling.

Het ensemble is ruimtelijk met elkaar verbonden door de nieuwbouwvleugel, een pergola en translucente schermen. Om de eenheid verder te versterken zijn, met uitzondering van de historische bebouwing, alle gevels bekleed met verticale houten Douglas delen. Het hoofdgebouw daterend uit de vroeg twintigste eeuw en van oudsher in gebruik als meisjeskostschool, is in oude luister hersteld.

De ingrijpende verbouwing van hostel Stayokay Soest startte in november 2011 met als doel het gebouw beter aan te laten sluiten op de eisen van deze tijd en de verwachtingen van de gasten.

Reageer op dit artikel