nieuws

Herontwikkelings Tabakspanden door Abbink X de Haas en Vincent Smulders

Geen categorie

Abbink X de Haas architectures en Architectenbureau Vincent Smulders presenteerden onlangs hun plannen voor de herontwikkeling van de Tabakspanden in Amsterdam. Op de locatie aan de Spuistraat komen woningen en bedrijfsruimten.

Herontwikkelings Tabakspanden door Abbink X de Haas en Vincent Smulders

 

 

Het nieuwe plan van Abbink X de Haas architectures (nieuwbouw) en Architectenbureau Vincent Smulders (renovatie) sluit aan op de historische stegenstructuur uit de 16e eeuw.  Het ontwerp introduceert nieuwe collectieve binnenplaatsen en verbindingen door een combinatie van gerenoveerde monumentale oude panden en nieuwbouw. 

De panden op de Spuistraat krijgen hoge, regelmatige raampartijen met gedetailleerde metselwerkgevels, geinspireerd op de historische panden op de locatie. In de Wijdesteeg komt de oorspronkelijk meer industriele sfeer terug in de horizontale raambanden, de schoorsteenelementen en de lange metselwerkvlakken. De binnenhoven worden informeler gehouden met lichte gevels en speels raampatronen. 

De plannen zijn tot 11 februari te zien bij Arcam in Amsterdam.

Reageer op dit artikel