nieuws

GMP bouwt treinstation in Hangzhou, China

Geen categorie

Architectenbureau GMP heeft de opdracht gekregen om het nieuwe treinstation in Hangzhou, China te ontwerpen. Het project houdt een verbouwing en een uitbreiding in van het huidige gebouw. Dit wordt, op de hoofdspoorwegen na, het derde grootste treinstation van de metropolis.

GMP bouwt treinstation in Hangzhou, China
Hangzhou South Railway Station, China Projektart: Wettbewerb 2010 – 1. Preis Projektbeschreibung: Neubau eines Bahnhofs mit 7 Bahnsteigen, Wartehallen und Eingangsbereichen. Der Bahnhof hat direkten Anschluss an diverse Nahverkehrsmittel, deren Bauten im Masterplan dargestellt werden sollen. Entwurf: Meinhard von Gerkan und Stephan Schütz Partner: Stephan Schütz Projektleiter: Tobias Keyl Bauherr: Ministry of Railways BGF-Daten: 90.000 […]

Het ontwerp van GMP is een weerspiegeling van de cultuur, het project bevat elementen van traditionele gebouwen in Hangzhou. Het hoofdgebouw heeft witte muren die met verticale latten de wachtruimte afbakenen, deze zijn een link naar de Chinese luiken. Het station heeft twee ingangen die een enorme hoeveelheid aan daglicht binnenlaten. Het zeven verdiepen hoge project is toegankelijk gemaakt met roltrappen en liften.

Het architectenbureau maakte al eerder ontwerpen voor het treinstation in Berlijn en het station Tianjin West.

 

Reageer op dit artikel