nieuws

Gezocht: ideeën voor drijvend bouwen in de Rijnhaven

Geen categorie

De gemeente Rotterdam wil het water in de oude stadshavens bebouwen. Zij zoekt nu marktpartijen om ideeën te genereren voor drijvend bouwen in de Rijnhaven. De ideeënleveranciers krijgen geen vergoeding of garanties voor een inschrijving op de aanbesteding.

Gezocht: ideeën voor drijvend bouwen in de Rijnhaven

In de consultatieronde worden de mogelijkheden verkend om de Rijnhaven op een duurzame manier definitief te bebouwen. De drijvende bebouwing moet zorgen voor meer levendigheid in de haven en een positief effect hebben op de omliggende wijken. Er kan gedacht worden aan verschillende functies, zoals wonen, werken en recreatie. Het project beslaat drie hectare en wordt op een duurzame wijze ontwikkeld. Het project moet tevens een nieuw icoon voor Rotterdam opleveren.

De gemeente verwacht de resultaten in april 2012 te ontvangen, waarna het college van B&W beslist of er kan worden aanbesteed. De aanbesteding zou dan in het najaar van 2012 starten.

Tot het moment van definitieve realisatie, wordt er voor de Rijnhaven voor maximaal vijf jaar een tijdelijk initiatief ontwikkeld. Wat dit tijdelijke initiatief inhoudt wordt eind maart bekend gemaakt.

Deelnemen

Klik hier om naar de bijbehorende site te gaan.

Reageer op dit artikel