nieuws

Creatief bedrijfsverzamelgebouw

Geen categorie

Als reactie op de verzuiling van Nederland, met alleen bedrijfsverzamelgebouwen met kantoren, werken Piet Hein Eek en PFC² Envelopment aan ‘Het Dak’. Een verzamelgebouw voor de creatieve sector, niet ingevuld door ontwerpers of architecten, maar met ontwerpen van de toekomstige bedrijven.

Creatief bedrijfsverzamelgebouw

 

Het Dak is een robuust ontworpen havengebouw met 20.000 m2 bedrijfsruimte, waarin de stijgpunten en installatieschachten zichtbaar worden aangebracht. Het dak wordt gedragen door een stalen draagstructuur van 16 meter hoog.

Units

De units die worden gebouwd krijgen een eigen identiteit, waardoor een pluriformiteit onder ‘het dak’ ontstaat. Het moet volgens de initiatiefnemers een verzameling ‘losse’ volumes worden met daartussen terrassen, pleinen en steegjes.

Onlangs is de verkoop en verhuur officieel van start gegaan. Bij tien aanmeldingen en 180 geïnteresseerden wordt in het najaar begonnen met de bouw. Het ontwerpen en bouwen wordt begeleid door Piet Hein Eek, PFC2 en Allard Architecture.

Reageer op dit artikel