nieuws

Bouwstart Arets’ AvB Tower Den Haag

Geen categorie

In Den Haag is begonnen met de bouw van de Anna van Burentoren, de AvB Tower, een ontwerp van Wiel Arets. Het hybride programma van de 70 meter hoge toren is ontworpen met een sculpturaal silhouet, dat volgens Arets samen met de glanzende glazen en aluminium gevel het ‘innerlijk’ versterken.

 

De AvB Tower van Arets dient als huisvesting voor studenten van Leiden University College. Daarnaast komt er een bibliotheek, een collegezaal en studieruimtes voor studenten.De onderste verdiepingen, die worden gebruikt voor culturele doeleinden en detailhandel, hebben een open karakter en publieke doorgangen die het voetgangersgebied van het plein met elkaar verbinden.

Bruisend plein

Het gebouw wordt omgeven door groen en kunstwerken die passen in de schaal van de publieke ruimte. Het Anna van Burenplein wordt na de oplevering een bruisend plein in Nieuw Den Haag Centraal dat aansluit aan de nieuwe OV Terminal van het Centraal Station, de naburige culturele instellingen, ministeries en New Babylon van Meyer en Van Schooten.

De 400 ‘gastenkamers’ krijgen van vloer tot plafond geel getinte glazen panelen voor uitzicht op het plein, de skyline van Den Haag en de Noordzee.

Reageer op dit artikel