nieuws

188 miljoen besteed aan Olympische Spelen

Geen categorie

Overheden in ons land hebben tot nu toe al 188 miljoen euro uitgetrokken om de Nederlandse olympische ambities waar te maken, terwijl het nog niet duidelijk of Nederland zich überhaupt kandidaat stelt voor de Spelen van 2028. Dat blijkt uit onderzoek.

188 miljoen besteed aan Olympische Spelen

Uit de cijfers uit het onderzoek van RTL nieuws blijkt dat 81 miljoen directe kosten zijn voor de Spelen in 2028,  zoals haalbaarheidsstudies, dienstreizen en kosten voor de lobbygroep Olympisch Vuur. De overige 107 miljoen gaat vooral naar sportaccommodaties, die op Olympisch niveau worden gebracht.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat de organisatiekosten mogelijk kunnen oplopen tot 8 miljard euro.In 2016 moet een keuze worden gemaakt over de Nederlandse kandidatuur.

 

Reageer op dit artikel