nieuws

Renz van Luxemburg, hoogleraar Architectural Acoustics TU/e, overleden

Geen categorie

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat vorige week prof.ir.Renz van Luxemburg aan de gevolgen van een herseninfarct is overleden. Van Luxemburg is werkzaam bij de faculteit Bouwkunde in Eindhoven waar hij in 2012 op 61-jarige leeftijd werd benoemd tot hoogleraar Architectural Acoustics.

Renz van Luxemburg, hoogleraar Architectural Acoustics TU/e, overleden

 

 

 

Van Luxemburg studeerde in 1976 af aan de faculteit Bouwkunde en is vanaf die tijd betrokken geweest bij de groep Building Physics & Services. Met zijn onderzoek richtte hij zich op akoestiek en geluid, met name op zaalakoestiek. Hij verzorgde de akoestiek voor onder andere het Muziekgebouw Eindhoven, het Casa da Musica in Porto en het CCTV-complex in Beijing. Hij werkte voor deze projecten nauw samen met Rem Koolhaas (OMA). Daarnaast richtte hij in 2006 zijn bedrijf Level Acoustics.

In 2011, tijdens zijn intreerede, hield Van Luxemburg een vlammend betoog waarin hij benadrukte dat het in zijn vakgebied nodig is om je voortdurend te blijven focussen op nieuwe technieken en innovatieve oplossingen omdat de gebouwde omgeving telkens weer nieuwe eisen stelt aan het vakgebied waarin hij werkzaam was. Daarnaast pleitte hij voor internationale samenwerking tussen universitaire onderzoeksgroepen op het gebied van akoestiek. Aan de TU/e was hij bezig met het oprichten van een onderzoeksinstituut voor toegepaste akoestiek.

Bron: Cursor/T

Reageer op dit artikel