nieuws

Erick van Egeraat ontwerpt ‘Erasmus University College’, Rotterdam

Geen categorie

(Designed by ) Erick van Egeraat is aangewezen als architect van de nieuwe huisvesting voor het Erasmus University College (EUC) aan de Nieuwe Markt in Rotterdam. In de voormalige gemeentebibliotheek en tot voor kort het onderwijsmuseum biedt deze nieuwe studie een breed vakkenpakket naar Amerikaans model waarbij de nadruk zal liggen op ‘Urban Challenges ‘.

Erick van Egeraat ontwerpt ‘Erasmus University College’, Rotterdam

 

Na een haalbaarheidsstudie in opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en de Erasmus Universiteit, werd het stedelijke monument uit 1923 als huisvesting voor het toekomstige EUC gekozen. Het ontwerp van Erick van Egeraat zet in op een versterking van de oorspronkelijke kwaliteiten van het gebouw.

Het ontwerp, bestaat uit vijf verdiepingen met studieruimtes, collegezalen en personeelsvertrekken. Binnenin het gebouw zal het centraal geplaatste atrium vanaf de begane grond doorlopen tot de nok van het gebouw waar het uitmondt in een glazen dak. Hierdoor kan het daglicht tot diep in het gebouw binnendringen. Het oorspronkelijke interieur met het authentieke marmer, het orginele hang-en sluitwerk en het glas in lood wordt gerestaureerd.

Naar verwachting start de verbouwing in juli 2012 en is de oplevering in september 2013.

 

Reageer op dit artikel