nieuws

De Slag om Nederland, deel 3: De Ovatonde

Geen categorie

Vanavond in de serie De slag om Nederland: ‘de Ovatonde’. Teun van de Keuken, Roland Duong en Andrea van Pol gaan wederom op zoek naar de zeggenschap van de Nederlandse burger over de openbare ruimte. In deze aflevering tonen zij aan dat het met de inspraak van de bewoners in Zwaagdijk-West slecht is gesteld.
Bekijk de video in andere formaten.

De Slag om Nederland, deel 3: De Ovatonde

Drie jaar geleden werden de bewoners van het idyllische dorp in Noord-Holland opgeschrikt door een uitbreidingsplan van de nabij gelegen provinciale hoofdweg. De weg moest breder en de lucht in!

Automobilisten zouden zo lekker kunnen doorscheuren, maar de bewoners zaten met een lelijke, lawaaiige en vieze weg. De bewoners lieten het er niet bij zitten en lieten een alternatief plan ontwikkelen waarbij het dorp gespaard zou blijven en het verkeer toch kon  doorrijden: een zogenaamde Ovatonde. De provincie liet zich niet overreden. Het eigen plan moest koste wat kost doorgang vinden.

De aflevering toont aan dat inspraak een wassen neus is en dat burgers in de kou staan door het politieke machtsspel dat wordt gespeeld. 

De Slag om Nederland, de Ovatonde
VPRO, Nederland 2, Vandaag 20:25 – 21:00
Na vanavond is de aflevering te zien op www.uitzendinggemist.nl

 

Reageer op dit artikel