nieuws

Winnende inzending Jeugdherberg Lommel

Geen categorie

In de groene omgeving van Park de Soeverein, vlakbij het Kanaal Bocholt-Herentals wordt in 2012 een nieuwe jeugdherberg gebouwd. Deze open oproep, uitgeschreven door de stad Lommel in samenwerking met de vzw Toerisme Lommel, werd eind 2011 gewonnen door B-architecten.

Winnende inzending Jeugdherberg Lommel

 

 

De centrale leefruimte wordt het hart van de jeugdherberg. Huiselijkheid, geborgenheid en ontmoeting overheersen in deze ruimte. Overdag valt het zonlicht zenitaal door de grote dakkoepel naar binnen. ’s Avonds is er ruimte rondom de open haard om met elkaar de dag door te nemen. De eetzaal en de bar zijn door B-architecten ruim beglaasd en kijken uit op de omliggende bossen, de slaapkamers hebben een introvert karakter. Dit wordt nog versterkt door de verschillende hoogtes.

Reageer op dit artikel