nieuws

Vervolg voor Kus&Sloop – 100% lokaal

Geen categorie

Na een succesvol eerste jaar krijgt het project Kus&Sloop-100% lokaal een vervolg met de opening van een nieuwe kuswoning, een ow-zo-zacht ontwerp van Stichting Freehouse. Ook met deze tweede woning willen Vestia Rotterdam Feijenoord en Bureau M.E.S.T. nieuwe doelgroepen naar de Afrikaanderwijk in Rotterdam trekken.

Vervolg voor Kus&Sloop – 100% lokaal

 

Vorig jaar opende Kus&Sloop haar eerste vijf kuswoningen aan de Pretorialaan, appartementen die in samenwerking met lokale kunstenaars waren voorzien van een uniek interieur. In de woningen die werden ondergebracht in leegstaande appartementen konden gasten overnachten. Aangevuld met lokale ‘roemservice’, ontbijt- en dinerservices, huurfietsen en rondleidingen wisten gasten vanuit de hele wereld het project te vinden.

Nieuwe Kuswoning 

Ow-zo-zacht ontwerp

De inrichting van de nieuwe woning is samen met stichting Freehouse tot stand gekomen. Het Wijkatelier, onderdeel van de stichting Freehouse, breide, haakte, weefde en borduurde met handwerkers uit de Afrikaanderwijk een compleet interieur om de oude KusSloop-meubels te voorzien van een zachte, wollen deken. Behalve dat de oude meubels nieuw leven wordt ingeblazen, krijgen ook bijna verdwenen ambachten een kans om zich in het voetlicht te zetten.

Kuswoning 

Volgende week, 17 januari is de opening van de nieuwe kuswoning die vanaf die datum te huur is voor een nacht, weekend of week. KusSloop is een initiatief van Vestia Rotterdam Feijenoord en Bureau M.E.S.T voert het uit.

Reageer op dit artikel