nieuws

‘Verpaupering na verkoop huurhuizen’

Geen categorie

Gemeenten vrezen voor de verpaupering van woonwijken als woningcorporaties worden verplicht driekwart van hun huizenbestand te verkopen. Dat zegt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) donderdag in het Nederlands Dagblad. Het kabinet maakte de plannen over de verkoop van sociale woningen eind december bekend.

‘Verpaupering na verkoop huurhuizen’

 

Door de verkoop van huurwoningen worden problemen in wijken moeilijker beheersbaar voor corporaties, menen de gemeenten. Gemeenten en corporaties pakken deze problemen nu vaak gezamenlijk aan. Dat wordt bemoeilijkt als ook particuliere woningbezitters bij de wijkenaanpak betrokken moeten worden. Ook het plegen van groot onderhoud wordt daardoor lastiger.

Vooral in achterstandswijken kunnen de plannen van het kabinet tot grote problemen leiden, vreest VNG. Die angst wordt gedeeld door de huurdersvereniging Woonbond en de woningcorporaties.

Reageer op dit artikel