nieuws

Stedelijk Museum Den Bosch krijgt permanente huisvesting

Geen categorie

Op zondag 15 januari gaan de deuren van het Stedelijk Museum aan de Magistratenlaan voor de laatste keer open. Zondag 15 januari zijn er voor bezoekers gratis toegankelijke activiteiten: twee concerten, rondleidingen en een boekpresentatie. Daarnaast zijn de tentoonstellingen het gehele weekend van 14 en 15 januari gratis te bezoeken.

Stedelijk Museum Den Bosch krijgt permanente huisvesting

 

 

Eind december 2012 heropent een nieuw museum in de Bossche binnenstad, hierdoor vindt na jaren van tijdelijke huisvesting het SM’s definitief onderdak in nieuwbouw van architecten Bierman Henket.

In de nieuwe huisvesting is naast ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen ook ruimte voor vaste presentatie van de gerenommeerde collecties van eigentijdse (kunstenaars-) keramiek en sieraden. Met de verhuizing hoopt het museum meer bezoekers te trekken.

Het nieuwe Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch en het vernieuwde en uitgebreide Noordbrabants Museum vormen straks het Museumkwartier ‘s-Hertogenbosch. Een plek waar kunst en cultuur samen komen in de historische binnenstad, rond een paleistuin met een restaurant, museumwinkel, informatiecentrum en auditoria.

Reageer op dit artikel