nieuws

Start bouw ondergrondse fietsenstalling

Geen categorie

Aanstaande donderdag start de bouw van de ondergrondse fietsenstalling onder het stationsplein in Rotterdam. Het ontwerp is afkomstig van Maarten Struijs. Het is de bedoeling dat reizigers vanaf eind 2013 gebruik kunnen maken van de stalling voor 5200 fietsen.

Start bouw ondergrondse fietsenstalling

 

De nieuwe ondergrondse stalling van Maarten Struijs biedt ruimte aan bijna 5200 fietsen, onderverdeeld in ruim 3750 onbetaalde en 1430 betaalde/bewaakte plaatsen. De stalling wordt verbonden aan het ondergrondse aangrenzende metrostation zodat reizigers direct gebruik kunnen maken van de metro of doorlopen naar bus, tram of trein. Gebruikers vinden hun fiets gemakkelijk terug door de kleurmarkeringen en grote cijfers die worden aangebracht.

Fietsenstalling Rotterdam 

ProRail en de gemeente Rotterdam werken gezamenlijk aan een nieuw Rotterdam Centraal. De fietsenstalling is het laatste bouwdeel dat van start gaat. Lopende projecten waar aan wordt gewerkt zijn de bouw van de sporenkap, de parkeergarage Kruisplein en de stationshal.

Reageer op dit artikel