nieuws

Prada opent museum voor 24 uur

Geen categorie

Het Italiaanse modehuis Prada opent samen met kunstenaar Francesco Vezzoli en architect Rem Koolhaas op 24 januari voor één etmaal een museum in Parijs. Mode, visuele kunst, film en theater staan er centraal.

Prada opent museum voor 24 uur

 

 

Het tijdelijke museum is gevestigd in het historische Palais d’Iéna en bestaat uit drie secties: historisch, modern en vergeten kunst. AMO, de denktank van Rem Koolhaas, toont er een mix van film, visual arts, theater en muziek.

Decadentie

Daarnaast is in een enorme metalen kooi werk van de Italiaanse kunstenaar Francesco Vezzoli te zien. Vezzoli toont onder meer kitscherige standbeelden van moderne vrouwen. Kunst, diva’s, seks, fantasie, mode en decadentie zijn de kernwoorden van de expositie.

Het ‘24h Museum’ opent op 24 januari met een diner voor genodigden, waarna het gebouw in een exclusieve nachtclub zal worden getransformeerd. Op 25 januari is het museum open voor publiek, tot half negen ’s avonds.

Reageer op dit artikel