nieuws

‘Poëtisch Ingenieursschap’ intreerede Jeanne Dekkers

Geen categorie

Afgelopen vrijdag hield Jeanne Dekkers, deeltijdhoogleraar Architectural Design and Engineering aan de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven haar intreerede.

‘Poëtisch Ingenieursschap’ intreerede Jeanne Dekkers

 

 

 

 

 

Over het thema van haar rede zegt zij zelf “Kijken en luisteren is het meest belangrijke voor een architect om tot nieuwe ideeën te komen: iedere dag opnieuw de werkelijkheid onder ogen te zien om zo de essentie van het innerlijk achter het uiterlijk op analytische én op intuïtieve wijze proberen te ontdekken. Het steeds opnieuw kijken en luisteren is essentieel voor filosofen, wetenschappers, kunstenaars, schrijvers, ontwerpers en architecten om de wereld van morgen te creëren. Het samengaan van ratio en intuïtie, van analyse en gevoel in dit proces resulteert in een optimaal beeld van de werkelijkheid en in een nieuwe werkelijkheid. De versmelting van het intuïtieve en het analytische van het vak architectuur noem ik poëtisch ingenieursschap.”

Jeanne Dekkers heeft sinds 1997 haar eigen bureau, Jeanne Dekkers Architectuur. Bekende werken zijn onder andere het Limburgs Museum te Venlo en het Opleidingsinstituut voor Zorg en Welzijn voor de VU Amsterdam.

Reageer op dit artikel