nieuws

Nominaties bekend prijsvraag ‘Wegh der Weegen’

Geen categorie

Ter gelegenheid van het eeuwfeest van de Bond Heemschut is een ideeenprijsvraag uitgeschreven voor de invulling van een van de vakken van de Wegh der Weegen. De jury selecteerde uit de 27 inzendingen zes nominaties die een gooi doen naar de overwinning op 9 februari.

Nominaties bekend prijsvraag ‘Wegh der Weegen’

 

 

De genomineerden zijn:

Joost Koek, Wegen der Wegh
Plein06, In 4 fases terug en vooruit
Pouderoyen Compagnons, Knoop op de Weg
SCHEP Design/ Frits van Loon en Akke Bink, Wegh der Weegen
Veenstra Rrog, VakWerk 2011
Vibeke Scheffener en Mathieu Derckx, Landgoed Heidelust

De ‘Wegh der Weegen‘ is de Amersfoortseweg tussen de Bilt/Zeist en Amersfoort. Dit uit 1649 daterend ontwerp voorziet in een 24-tal vakken van ca 400 x 400 m ter weerszijden van een kaarsrechte 60 meter brede weg met een lengte van meer dan 10 kilometer. Op elk der vakken was een nieuw te stichten buitenplaats gedacht. De ideeënprijsvraag richt zich op de plaats waar het oorspronkelijke 17e eeuwse concept het meest lijkt te zijn aangetast, te weten de aansluiting van de van Weerden Poelmanlaan en de Richelleweg op de huidige N237 nabij de kern Soesterberg.

Na de bekendmaking van de winnaars worden de genomineerde en andere inzendingen tentoongesteld op diverse locaties in de provincie. Deze exposities sluiten aan op het themajaar van de historische buitenplaats.

Reageer op dit artikel