nieuws

Nieuw stadscentrum voor Aberdeen

Geen categorie

In de strijd om de herinrichting van het stadscentrum van Aberdeen, Schotland heeft Diller Scofidio + Renfro Mecanoo architecten en West 8 achter zich gelaten. Het winnende ontwerp, ‘Granite Web’ bestaat uit een web van wandelpaden door een vernieuwd stadspark.

Nieuw stadscentrum voor Aberdeen

 

 

 

Het nieuwe stadspark krijgt een paviljoen met tentoonstellingsruimtes, een café, een theater, een parkeergarage en kantoren. Verschillende wandelroutes nemen de bezoekers mee door terrassen en over groene Romeinse trappen die het hoogteverschil wegwerken en daarnaast dienst doen als tribune bij optredens.

Aberdeen 

Diller Scofidio + Renfro werkte voor het nieuwe stadspark samen de lokale architect Keppie Design en landschapsarchitecten Olin.

Reageer op dit artikel