nieuws

Maxwan strijdt voor behoud Paphos Cyprus

Geen categorie

Het traditionele Paphos op Cyprus verdwijnt langzaam door de komst van voorsteden en toeristische ontwikkelingen. Maxwan heeft in het platform Net-Work het initiatief genomen het landelijk erfgoed, vermengd met de traditionele landbouwgewoontes en levensstijl te behouden.

Maxwan strijdt voor behoud Paphos Cyprus

 

 

De gebouwen in het gevarieerde landschap (boomgaarden, tuinen, bossen en plantaardige boerderijen) dienen als aanvulling op activiteiten zoals handwerk, biologische landbouw en veeteelt en de traditionele keuken. Door hun opstelling ontstaat een natuurlijke groepsruimte. die dienst doet als gastvrije gateway en daarnaast een aantrekkelijke bestemming voor de nieuwe wijk vormt.

Bindend element wordt een overspannend net van 8000 vierkante meter. Maxwan liet zich hiervoor inspireren door de traditionele landbouwnetten. Onder het net worden de verschillende programma’s gekoppeld. Daarnaast zorgt het daknet voor een uitbreiding van de ruimtelijke ervaring en het bruikbaar gebied.

Met de komst van het project hoopt Maxwan een series ruimtes te creëren waarin de culturele en ruimtelijke kwaliteiten van het gebied gewaarborgd blijven.

Reageer op dit artikel