nieuws

Kick off 2e editie What Design Can Do

Geen categorie

Het evenement What Design Can Do krijgt dit jaar een vervolg, op 10 en 11 mei in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Het thema van deze activistische conferentie, die ontwerp wil inzetten om maatschappelijke problemen aan te pakken, is Connect. Details over deze tweede editie worden feestelijk bekend gemaakt op een speciale kick off op 20 januari. Hier worden de eerste sprekers onthuld en vinden de WorldTalks plaats.

Kick off 2e editie What Design Can Do

De WorldTalks zijn twee live interviews die via Skype worden gehouden. Twee nu nog onbekende sprekers zullen worden geïnterviewd door Max Bruinsma, hoofdredacteur van Items magazine en de Nederlandse grafisch ontwerper Harmen Liemburg.

Oplossingen vinden

What Design Can Do! is een crossdisciplinaire activistische conferentie, met als doel ontwerpstrategieën te vinden voor maatschappelijke problemen. Architecten, modeontwerpers en vormgevers broedden vorig jaar twee dagen op de sociale impact van design. Sprekers waren onder andere artdirector en fotograaf Oliviero Toscani, Thomas Widdershoven van ontwerpbureau Thonik, trendwatcher Lidewij Edelkoort, Jacob van Rijs van MVRDV en de Indiase architect Rohan Shivkumar. Alle lezingen van de eerste editie zijn hier te bekijken.


De initiatiefnemers van What Design Can Do. 

Tijd plaats

De kick off vindt plaats van 18 tot 21 uur in de Amsterdamse Stadsschouwburg aan het Leidseplein. Op de website is meer informatie over het evenement te vinden en ook op de Facebook-pagina en het Twitter-account.

Reageer op dit artikel