nieuws

Intentieovereenkomst Mandir Park in Den Haag

Geen categorie

Den Haag heeft met betrokken partijen een intentieovereenkomst ondertekend voor de realisatie van Mandir Park in Laakhaven West in Den Haag. Hier realiseert Mahler Vastgoed Ontwikkeling samen met drie organisaties Hindoestaanse gebedshuizen, zogenaamde mandirs, maximaal 90 appartementen en 800 m2 commerciële ruimten.

Intentieovereenkomst Mandir Park in Den Haag

 

In februari 2011 heeft het college van burgemeester en wethouders positief gereageerd op de plannen van de initiatiefnemers. Belangrijke voorwaarde was toen de verdere uitwerking van de  financiële haalbaarheid van de bouw van dit grootste hindoetempelcomplex op het vaste land van Europa. Dit is nu inzichtelijk gemaakt.

Mandir Den Haag 

In het plan krijgen de drie betrokken mandirorganisaties ieder hun eigen ruimte; daarnaast kunnen zij ruimtes delen. De organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor de realisatie, inclusief de financiering.

Het complex, waarvan naar verwachting de bouw in 2013 van start gaat, zal worden gerealiseerd op een locatie tussen de Waldorpstraat en de 1e Van der Kunstraat. De komende maanden gaan de initiatiefnemers het ontwerp verder uitwerken.

Reageer op dit artikel