nieuws

Friese Staten twijfelen over nieuwbouw Thialf

Geen categorie

Provinciale Staten van Friesland weten nog niet of ze een geheel nieuw Thialf in Heerenveen willen. De Fryske Nasjonale Partij (FNP) neigt naar een ‘nee’ tegen een nieuw te bouwen ijsstadion, zei fractievoorzitter Annigje Toering maandag.

Friese Staten twijfelen over nieuwbouw Thialf

 

Ook de coalitiepartners PvdA en CDA zijn er, evenals de grootste oppositiepartij VVD, nog niet uit, zo blijkt uit een rondgang langs de partijen. De provincie Friesland en de gemeente Heerenveen vinden een nieuw stadion bij het voetbalstadion de beste optie. De provincie moet 40 miljoen euro van de in totaal 100 miljoen euro betalen. Het nieuwe Thialf zou bij het Abe Lenstrastadion van SC Heerenveen moeten komen.

Twee andere varianten, verbouw of nieuwbouw op de huidige locatie, zijn veel goedkoper voor de provincie. Het CDA, de PvdA en de FNP willen daarnaast dat de ijshal in Leeuwarden bij de plannen wordt betrokken. Die moet in 2015 worden afgebroken.

De partijen benadrukken dat ze willen dat er wordt geïnvesteerd in Thialf. De twijfels gelden concreet voor het huidige voorstel. Waarschijnlijk vellen de Staten in februari hun definitieve oordeel.

Reageer op dit artikel