nieuws

Dirk Schonkeren wint Daring Design 2011

Geen categorie

Dirk Schonkeren (Studio Dara) is met zijn ontwerp ‘Less is More’ de winnaar van de ontwerpwedstrijd Daring Design 2011. De uitschrijvers van de prijs waren voor de wedstrijd op zoek naar een combinatie van de ‘More or Less Chair’ van Maarten Baas en de tentoonstelling ‘Dwarsdesign’ in het NAi. De inzenders werden uitgedaagd om hun eigen vorm te geven aan de stoel van Baas.

Dirk Schonkeren wint Daring Design 2011

 

 

De jury over ‘Less is More’: “Het mooie strakke lijnenspel tegenover de grillige vorm van de stoel geeft een mooi contrast. Er is duidelijk gewerkt met de More or Less Chair, maar deze is door subtractie veranderd in een geheel nieuw ontwerp.”

Schonkeren wint Daring Design 2011 

Schonkeren van Studio Dara nam het in de eindstrijd op tegen het ontwerp ‘More to Less’ van Stefan de Beer en Willem Kuipers en het ontwerp ‘More of Less’ van Johan Moorman (Spielerei). De jury bestond naast Maarten Baas uit Hans Robertus (directeur Design Corporation Brainport en directeur Dutch Design Week) en Alma Ploegere (Hoofd internationale activiteiten NAi).

Gispen Divide ThuiswerkplekVoor zijn overwinning kreeg Dirk Schonkeren een Gispen Huiswerk Divide thuiswerkplek.

Reageer op dit artikel