nieuws

De Bever ontwerpt buitenkant parkeergarage Almelo

Geen categorie

Architectenbureau De Bever uit Eindhoven is de winnaar van de aanbesteding voor de aankleding van de buitenkant van de nieuwe P+R-parkeergarage JavaPark in Almelo. Het kunstwerk, façade moiré, bestaat uit roodgekleurde aluminium platen, die zich als een soort weefsel rondom de parkeergarage vouwen. Met de uitwerking en uitvoering van het ontwerp wordt in het voorjaar van 2012 een begin gemaakt.

De Bever ontwerpt buitenkant parkeergarage Almelo

De parkeergarage wordt aan alle vier zijden voorzien van modules van gerecycled aluminium rechthoeken, die worden opgebouwd uit driehoeken. Deze driedimensionale driehoeken geven het kunstwerk diepte. Afhankelijk van de afstand waarop de garage wordt bekeken, ontstaan verschillende effecten; spiegeling van het metaal, verdraaiing van kleuren (het zogenaamde moiré-effect) en meer of minder transparantie door de verschillende grootte van de gaten in de aluminium platen.

Parkeergarage Almelo

De Bever koos voor de kleur rood omdat deze kleur de locatie en de omgeving op diverse manieren symboliseert. Daarbij doelt de ontwerper op de dynamiek van treinen, de haven, de historie van de roodkleurige bakstenen industriële complexen en de ontwikkeling van het stationsgebied.

Reageer op dit artikel