nieuws

Agendatip: 103 visies op Leiden door jonge architecten

Geen categorie

Met een nieuwjaarsborrel wordt op 12 januari de tentoonstelling ‘103 interventies voor de stad’ geopend. De tentoonstelling, gemaakt door jonge Leidse architecten, laat zien hoe de stad met plaatselijke ingrepen verbeterd kan worden.

Agendatip: 103 visies op Leiden door jonge architecten

Aan de hand van voor- en nabeelden worden concrete oplossingen voor specifieke plekken getoond en onvermoede potenties blootgelegd. Zo komt een reeks van lokale en landelijke thema’s aan bod. De vereniging voor jonge Leidse architecten eLAN wil hiermee de aandacht richten op de invloed van architectuur op onze dagelijkse omgeving.

Debat

De tentoonstelling is tot 25 maart 2012 te zien in het architectuurcentrum RAP, Nieuwstraat 33 Leiden. Naar aanleiding van deze tentoonstelling vindt op donderdag 23 februari in het RAP een debatavond plaats. Hierbij zullen de architecten hun interventievoorstellen toelichten. Verder zal elke zaterdag een van de architecten aanwezig zijn bij de tentoonstelling om persoonlijk toelichting te geven.

Prijsvraag

Tijdens de opening wordt de prijswinnaar van de eLAN opdrachtgeversprijsvraag bekendgemaakt. Met deze prijsvraag heeft eLAN de rollen omgedraaid, de architect heeft de opdrachtgever uitgedaagd om deel te nemen aan een prijsvraag in plaats van andersom. De opdrachtgever die de meest uitzonderlijke opgave formuleert wint visies gemaakt door eLAN. Welke opgave het meest uitzonderlijk is, wordt bepaald door een onafhankelijke jury. De visies zullen te zien zijn aan het eind van de tentoonstelling.

Reageer op dit artikel