nieuws

Winnaars WoodChallenge bekend

Geen categorie

Vandaag zijn tijdens de Nationale Houtdag op in de Doelen in Rotterdam de winnaars gekozen van de WoodChallenge 2011. De prijs is een initiatief van Centrum Hout en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen en is bedoeld om studenten uit te dagen om vernieuwende technieken, concepten en ontwerpen in te leveren. Een trekkershut en een zitsculptuur vielen in de prijzen.

Winnaars WoodChallenge bekend

Robert van Embricqs van de Rietveld Academie won de eerste prijs met zijn Rising Chair. Hij won ook de publieksprijs met 65 procent van de stemmen.

Trekkershut Trek-In door Xaviera Buron Klosé, Tim van der Grinten, Kristel Hermans, Paul Kemme, Wendy van Kessel en Luuk de Kluiver van de Technische Universiteit Eindhoven viel ook in de prijzen.

“Durf en visie, consistentie in ontwerp en uitvoering en het maximaal tot uitdrukking brengen van de mogelijkheden van hout, maakt jullie tot de winnaars van WoodChallenge 2011.” Met deze woorden overhandigde juryvoorzitter Arnold Koomen, algemeen directeur Koninklijke Jongeneel, de WoodChallenge bokaal en een cheque van €1.000,- aan de studenten van de winnende inzendingen.

 

Reageer op dit artikel