nieuws

Valencia kan doorgaan met nieuwbouw stadion

Geen categorie

FC Valencia kan dankzij de Spaanse kapitaalverstrekker Bankia doorgaan met de bouw van een nieuw stadion. Het ontwerp is afkomstig van Reid Fenwick Asociados en ArupSport. Het nieuwe stadion moet het huidige stadion gaan vervangen.

Valencia kan doorgaan met nieuwbouw stadion

 

 

Het stadion krijgt 75.000 zitplaatsen. De betonnen constructie, die de basis vormt van de nieuwe voetbaltempel is gebouwd tussen augustus 2007 en februari 2009.  Wegens financiële problemen werd het werk daarna stilgelegd.

De kosten worden geraamd tussen de 250 en 300 miljoen euro. Het ontwerp bestaat uit een aluminium buitenkant en een binnenkant van hout. 

Het ontwerp van Reid Fenwinck en Arup wordt in principe binnen 2 jaar opgeleverd.

Reageer op dit artikel