nieuws

UNStudio geeft Singapore verticale stad

Geen categorie

Het ontwerp van UNStudio voor de Scotts Tower in Singapore is de eerste ontwikkeling van de Far East Organisation, SOHO. De toren is bedoeld om ruimte te besparen maar ook om meer leef-werk-en speelgebieden te creëren. Het nieuwe woonproject ligt dicht bij de luxe winkels van Orchard Road en biedt een panoramisch uitzicht over Singapore City en het nabijgelegen park.

UNStudio geeft Singapore verticale stad

 

Tijdens de presentatie van de hoogbouw zegt Ben van Berkel over zijn ontwerp, “In plaats van de gebruikelijke wijze, het plannen van een horizontale stad, hebben wij de oplossing gezocht in de hoogte, we hebben buurten in de lucht gemaakt, een verticale stad waar elke zone zijn eigen identiteit heeft”.

Het concept van UNStudio bestaat uit drie niveaus: de stad (City), de wijken (Neighbourhood) en de woningen (home). De toren heeft vier ‘wijken’ die boven elkaar worden gebouwd. In de onderkant van het gebouw komt de ‘City Loft’. Hierin zijn 128 woningen opgenomen verdeeld over zestien verdiepingen.
Op de City Loft komt ‘City View’ een wijk met woningen van 82 m2. Deze twee wijken krijgen eigen publieke voorzieningen, zoals een zwembad, whirlpools en een restaurantdek. Boven deze twee wijken komt het ‘Park View’, bestaande uit vijf verdiepingen met twintig woningen van 122 m2. In de top zijn drie penthouses gepland met een eigen buitenruimte.

 UNStudio Singapore

De drie niveaus, City, Neighbourhood en Home zijn samen met de groene gebieden met elkaar verbonden door twee frames: het ‘verticale’ frame en het ‘sky’ frame. Het verticale frame versterkt het stadseffect door de vier residentiële clusters in verschillende ‘buurten’ te verdelen. De sky frames in de lobby en op het sky terras organiseren de faciliteiten en groene gebieden in de toren.

Het nabijgelegen groene gebied ten westen van de toren wordt doorgetrokken naar de locatie van de Scotts Tower, een ontwerp van Sitetectonix. Hierdoor wordt de begane grond, voorzien van recreatieve faciliteiten beschikbaar voor de bewoners. Rondom de toren komen verschillende tuinen met faciliteiten als een vijftig meter lang zwembad met zondek, barbecuepaviljoens en sport- en massageruimtes.

Begin 2013 moet de toren klaar zijn.

Reageer op dit artikel