nieuws

Tip 6 DDW: *SMD – Licht over de Dommel

Geen categorie

Het allerbeste Nederlands ontwerp is ook dit jaar weer te zien op de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Van 22 tot en met 30 oktober presenteren 1800 ontwerpers zich op 65 locaties in de Lichtstad en vinden er 360 evenementen plaats. De redactie van de Architect selecteert de presentaties die u absoluut niet mag missen.

Tip 6 DDW: *SMD – Licht over de Dommel

 

STADHUIS MEETS DESIGN – Licht over de Dommel

Social Urban Space* heeft het initiatief genomen tot een ontwerptraject voor verlichting voor de Dommelbrug, vlak bij de Effenaar in Eindhoven. Het doel was om te komen tot verrassende en vernieuwende inzichten over licht in de openbare ruimte. Door ruim twintig ontwerpers werd hieraan vier maanden gezamenlijk gewerkt, met ondersteuning van Philips Lighting en het TU/e Intelligent Lighting Instituut.

Deelnemende (licht)ontwerpers: Kimmy Ansems, Bouk Borghouts, Gery Bouw, Julius van den Broek, Menno Dieperink, Jochem Heijmans, Yasuhito Hirose, Willem van Hoof, Frans van Hooijdonk, Joonsoo Kim, Hyunwook Lee, Michiel van Mastrigt, Bennie Meek, Marieken Oostrom, Arie van Rangelrooy, Luc Schipperheyn, Almar Sinte Maartensdijk, Marcel Sloots, Renske Solkesz, Sophie van der Weerd, Stef Wouters, Manuel Wijffels. Organisatie: Annemarie Buddemeijer, Bert Dirrix, Elke den Ouden, Robert van Rixtel en Vincent Wittenberg.

Locatie: De resultaten van dit ontwerptraject worden tijdens DDW in de tentoonstelling Licht over de Dommel getoond in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Eindhoven.

Openingstijden: Zaterdag 22 oktober tot en met woensdag 26 oktober en zaterdag 29 oktober van 11:00 tot 20:00, donderdag 27 oktober en vrijdag 28 oktober van 11:00 tot 21:00 en zondag 30 oktober van 11:00 tot 18:00.

*Social Urban Space is een initiatief van diederendirrix architecten en [Z]OO producties.

Reageer op dit artikel