nieuws

The Green Architecture Competition van start

Geen categorie

Architecten, stedebouwkundigen en landschapsarchitecten worden in The Green Architecture Competition uitgedaagd een bijdrage te leveren aan het in stand houden en verbeteren van de biodiversiteit. De prijsvraag is initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het NAi. Inschrijven kan tot 29 februari 2012.

The Green Architecture Competition van start

 

 

Naast ontwerpen worden de deelnemers gevraagd om met eerste implementatiestrategieën te komen. Daarmee worden zij uitgedaagd om te onderzoeken hoe het in stand houden en verbeteren van de biodiversiteit door middel van hun ontwerpen ook daadwerkelijk gerealiseerd zou kunnen worden. De competitie heeft geen specifieke locatie of context, waardoor deelnemers vrij zijn om deze zelf te kiezen.

De wedstrijd is onderverdeeld in twee categorieën:
Categorie 1: Concept & Strategie
Deze categorie is op zoek naar innovatieve ideeën op conceptueel en strategisch niveau. Hoe kan biodiversiteit invloed hebben op stedelijk beleid? Kunnen we strategieën bedenken die verbetering van biodiversiteit tot stand brengen en wat betekent dit voor onze steden?

Categorie 2: Ontwerp Ontwikkeling
De tweede categorie zoekt naar aansprekende ontwerpen en ideeën waarin processen of levenscycli de biodiversiteit verbeteren. Hoe ziet een gebouw eruit dat de biodiversiteit bevordert? Zijn we in staat bouwprocessen of materialen te ontwikkelen waarmee we zowel ons leefmilieu als ons straatbeeld veranderen?

Voor de eerste fase van de competitie kunnen deelnemers hun bijdrage op 28 en 29 februari 2012 inleveren. Een onafhankelijke jury zal maximaal 10 inzendingen selecteren die tot de tweede fase worden toegelaten, zij ontvangen elk een bedrag van €1.500,- om hun voorstel verder uit te werken. In juli 2012 selecteert de jury de 3 prijswinnaars in twee categorieën, die gezamenlijk het prijzengeld van € 35.000,- verdelen.

Voor meer informatie en aanmelden www.thegreenarchitecturecompetition.com

Reageer op dit artikel