nieuws

Spot jong talent op GEVEL 2012

Geen categorie

Drie jonge bureaus krijgen de kans om een project te pitchen tijdens ons evenement Meet de Architect op GEVEL 2012.

Spot jong talent op GEVEL 2012

 

 

De bureaus BYTR Architecten, Powerhouse Company en Studio TX zullen op respectievelijk 25, 26 en 27 januari in het GEVEL Theater hun kunnen  tonen.

25 januari: Bytr Architecten

Bytr Architecten uit Rotterdam is graag bezig met groene en begroeide projecten, herbestemmingen en particuliere opgaven. Richel Lubbers zal het project Greenspots Reloaded laten zien, waarin de kosten en baten van groen zijn onderzocht.

26 januari: Powerhouse Company

  Nanne de Ru en Charles Bessard vestigden hun bureau Powerhouse Company in zowel Rotterdam als Kopenhagen. Op de beurs presenteert Nanne de Ru het Being Home-concept, dat door de modulaire geveldelen en niet dragende binnenwanden meegroeien met de bewoners.

27 januari: Studio TX

 

Jeroen Tacx van Studio TX zoekt in een vroeg stadium van zijn projecten samenwerking met andere disciplines, zoals kunst, media, constructie en bouwfysica, engineering en materiaalleveranciers. Op GEVEL 2012 toont hij het concept voor een energiezuinige kaswoning zien. Deze ecologische woning is onderhoudsarm en biedt, naast de ruimte in de houten binnenwoning, aanvullende leefruimte rondom de woning binnen de ‘glazen schil’.

Het totale programma

De pitches maken onderdeel uit van een programma met vier punten dat de Architect elke dag tussen 15 en 16 uur voor het voetlicht brengt. De redacteuren van de Architect zullen elke dag nieuws presenteren over de laatste innovaties, architecten met verschillende visies en specialisten op het gebied van constructie en bouwfysica gaan met elkaar in gesprek, en het uur wordt besloten met een kort vraaggesprek en debat tussen architect, redactie en bezoekers. Elke dag wordt ingevuld aan de hand van een thema. Woensdag 25 januari is dat Ambacht, donderdag Prefab en vrijdag Experiment.

Reageer op dit artikel