nieuws

Ritmisch interieur voor Ziggo Dome

Geen categorie

De laatste betonnen dakelementen van de Ziggo Dome zijn aangebracht. Daarmee verschuift de aandacht naar binnen en wordt duidelijk dat het interieur van de concerttempel in Amsterdam Zuidoost in het teken staat van muziekbeleving.

Ritmisch interieur voor Ziggo Dome

Designbureau DAY creative business partners in Amsterdam hanteerde het centrale thema ‘Rythm’. Herhaling en symmetrie spelen een grote rol spelen en de verlichting en wanddecoratie verwijzen naar het thema. Ook zijn de stappen van bezoekers voor, tijdens en na concerten in kaart gebracht. Dat leverde een Masterplan op voor allerlei bijzondere faciliteiten en activiteiten. Zo komt er een ‘Twitter Wall’ met alle tweets over het concert, een ‘Silent Booth’ om tijdens het concert even rustig te kunnen bellen, een ‘Fan Zone’ waar de fan club zich kan presenteren en tientallen beeldschermen met doorlopende informatie over de artiest en het concert. In het hele gebouw zijn restaurants, bars en food outlets te vinden. Verder zijn er VIP ruimtes en een door Ziggo in te vullen Ziggo Studio op de begane grond van het gebouw.

Reageer op dit artikel