nieuws

Meest bekeken projecten november 2011

Geen categorie

Het Drents Museum in Assen (designed by) Erick van Egeraat is het meest bekeken project van november 2011. Bekijk de andere projecten op de site en geef je waardering.

Meest bekeken projecten november 2011

 

 

 

 

Top 10

Assen

1. (-) Drents Museum in Assen
Voor Erick van Egeraat was het belangrijkste aspect in het ontwerp voor de nieuwe ingang en de uitbreiding van het Drents Museum de integratie van het museum in het weefsel van de stad. Een evenwichtig spel van het gebouw, het landschap en het water zorgt voor een nieuwe identiteit. Hierbij ligt de nadruk op zowel het schilderachtige karakter en het cultureel-historische gezicht van het centrum van Assen.

Waalre
2. (-) Kantoor in Waalre
Op het kruispunt van de A2 en de Eindhovenseweg in Waalre ligt een markante kantoorvilla. Van den Pauwert Architecten ontwierp de eigentijdse nieuwe uitbreiding bij de bestaande villa. De nieuwbouw is vanaf de Eindhovenseweg ondergeschikt gepositioneerd ten opzichte van de bestaande gebouwen, op een open plek waar de oude eikenbomenlaan niet meer intact was.

Driebergen
3. (-) Kantoor/leerpaviljoen en hotel in Driebergen
Dit paviljoen ligt op landgoed de Horst waar OTH voor opleidingscentrum voor management ‘de Baak’ een masterplan ontworpen heeft voor de nieuwbouw van vier paviljoens. Het plan behelst de complexe organisatie van meerdere gebouwen met verschillende functies waar het kantoor/ leerpaviljoen en de overnachtingsverblijven onderdeel van zijn.

Reusel
4. (-) Uitkijktoren in Reusel
Op de Peelse Heide heeft Ateliereen architecten een klim- en uitkijktoren opgeleverd. De toren markeert het startpunt als Recreatieve Poort voor het gebruik van het natuurgebied. De 25 meter hoge toren bestaat uit zes in elkaar geschoven kubussen die vermaak bieden op het gebied van sport en recreatie. In de uitkijktoren zijn opgenomen: een klimwand, een tokkelbaan en een highrope. Op 22 meter hoogte bevindt zich een uitkijkplatform.

Cancer Centre
5. (-) VUmc Cancer Center Amsterdam
De ruimtelijke voorwaarden voor een healing environment zijn lastig te realiseren in bestaande ziekenhuisgebouwen, die veelal bestaan uit lange gangen met aan weerszijden kamers. Daarom reserveerde het VUmc een van de vier recent gerealiseerde dakopbouwen voor het nieuwe Cancer Center. D/DOCK maakte een ontwerp dat dienstbaar is aan de omgeving en respectvol naar de gebruiker.

 coffee
6. (-) Coffeeshop Hi/Lo in Utrecht
De eerste nieuwe coffeeshop in Utrecht in 20 jaar, gevestigd aan de Croeselaan, is door Workshop of Wonders ontworpen als een eigentijdse en hoogwaardige horecagelegenheid, met een Arabisch tintje. De naam Hi/Lo is in het interieur vertaald naar twee sferen, een helderwitte hemel en een mysterieuze hel.

 tuinhuis
7. (1) Populieren tuinhuis in Groningen
Dicht tegen de binnenstad aan ligt volkstuinwijk Tuinwijck. Deze groene oase tussen het spoor en de Helperzoom biedt de stedeling voor weinig geld de ideale mogelijkheid de meest eigenzinnige tuin vorm te geven. Het is een ecologische volkstuin waar het goed toeven is. Onix heeft hier een tuinhuis, opgetrokken uit populieren hout, ontworpen.

 Berlare
8. (2) Woning met atelier in Berlare (B)
Deze woning met atelier is het eerste werk van Anniek Vandekerckhove en Sam De Bock (Q32). Het bevindt zich op de plaats van een oud, bouwvallig cafe met een uitzonderlijk uitzicht op de velden nabij de rivier de Schelde.

 Roovere
9. (-) Loopgraafbrug op Fort de Roovere
ROAD architecten
heeft een onzichtbare brug ontworpen voor verdedigingswerk Fort de Roovere in Halsteren. Bezoekers betreden het fort zoals Moses door het water loopt.

 Deventer
10. (-) Appartementengebouwen in Deventer
Landsherenpoort is de eerste ontwikkeling van het vernieuwingsplan Landsherenkwartier in de wijk Keizerslanden in Deventer. Het project bestaat uit drie gebouwen met in 70 appartementen, een multifunctionele ruimte en een zorgactiviteitencentrum. Voor het ontwerp tekende ZEEP Architecten.

Reageer op dit artikel