nieuws

Las Arenas in Barcelona door Rogers Stirk Harbour + Partners

Geen categorie

Het Londense architectenbureau Rogers Strik Harbour + Partners heeft de voormalige stierenvechtarena in Barcelona verbouwd tot winkelcentrum. Het gebouw heeft vier separate constructies met elk een eigen logica en materiaalgebruik.

Las Arenas in Barcelona door Rogers Stirk Harbour + Partners

De perfect ronde neomoorse gevel wordt overeind gehouden door een hulpconstructie, de vier interne gebouwdelen hebben een eigen constructie, een schotel op poten dient als dak en een koepel biedt plaats aan evenementen. De constructies zijn stuk voor stuk ontworpen vanuit de ruimtes die ze dragen. Er is gekozen voor hout, beton, staal en composiet. De keuze per onderdeel hing af van de connectie met de andere gebouwdelen en het creëren van een optimale ruimte voor de functie. In de rubriek techniek van het decembernummer vertelt Carst Abma uitgebreid hoe elk van deze constructies werkt en hoe ze samenkomen.

 

Reageer op dit artikel