nieuws

KCAP-wijk Vidailhan (Toulouse) krijgt EcoQuartier award

Geen categorie

De wijk Vidailhan, die deel uitmaakt van KCAP’s mixed-use masterplan voor ZAC Balma-Gramont in Toulouse is verkozen tot een van de drie beste projecten in de categorie ‘kwaliteit van leven in de wijk’ (qualite du projet à la vie du quartier ‘) bij de Franse EcoQuartier 2011 award.

KCAP-wijk Vidailhan (Toulouse) krijgt EcoQuartier award

Vidailhan ligt in het oosten van Toulouse, aan de rand van een krimpende landbouwgebied en chaotisch groeiende voorsteden. Op crica 20 hectare herbergt de wijk kantoren, woningen, winkels, sport, openbare voorzieningen, parken en natuurgebieden. De dichte mix van functies zorgt voor de hoge kwaliteit van leven en de aangename openbare ruimte, waarvoor de prijs werd toegekend. De integratie van de bestaande landschapselementen, zoals topografie, vegetatie en water geeft het plan duurzame input. Verder heeft de participatie van inwoners en lokale belanghebbenden gedurende het ontwerpproces bijgedragen aan het succes.

 

De eerste fase van de ontwikkeling is momenteel in aanbouw en in oktober is begonnen fase twee.

Andere partijen

Naast KCAP (stedenbouw) werken de volgende partijen aan het plan: mutabilis (landschap), Droit de Cite (Associated Architects) en BET Dumons (engineering). Opdrachtgever is de Franse ontwikkelaar Oppidea.

EcoQuartier award 

Op een totaal van 394 inzendingen werden 24 prijzen toegekend in elf categorieën. De tweejaarlijkse prijs is een initiatief van het Franse ministerie Ecologie, Duurzame Ontwikkeling, Verkeer en Volkshuisvesting. Hij wordt toegekend aan ecologische stedelijke ontwikkelingen die op innovatieve wijze de opkomst bevorderen van een nieuwe manier van ontwerpen, bouwen en beheren.

 

Reageer op dit artikel