nieuws

Ideeënprijsvraag Bab Al Bahrain

Geen categorie

Het ministerie van Cultuur in Bahrein heeft een prijsvraag uitgeschreven voor de herontwikkeling van het Bab Al Bahrainplein. Momenteel is het plein veranderd in openbaar parkeerterrein maar heeft volgens de organisatoren de potentie door zijn historisch belang en centrale ligging een levendig stedelijk openbaar plein te worden. Ook is het plein door landaanwinning projecten fysiek gescheiden van de zee.

Ideeënprijsvraag Bab Al Bahrain

De prijsvraag vormt een dubbele uitdaging, de heropleving van de herinnering van de zee op de locatie en een voorstel voor een levensvatbaar stadsplein waarbij rekening moet worden gehouden met de nieuwe veranderingen in de levensstijl en het behaviorisme in de Arabische wereld.Gelet op de recente politieke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in de hele regio, zoekt de competitie een antwoord op de vraag hoe een hedendaagse openbare ruimte in de Arabische wereld eruit moet zien.

BAB competition 

Naast Joseph Grima (Domus, Milaan) en Bernard Khoury (DW5 Architects) maakt ook Bjarne Mastenbroek (SeARCH) deel uit van de jury.

Registreren kan tot 15 januari, inzenden tot 1 februari. Meer informatie op de website van de BAB Competition

Reageer op dit artikel