nieuws

Heijmans wint Gouden Piramide 2011 met Het Funen in Amsterdam

Geen categorie

Het Funen in Amsterdam is de winnaar van de Gouden Piramide 2011. Opdrachtgever Heijmans Vastgoed wint hiermee de prijs voor inspirerend opdrachtgeverschap dat dit jaar in het teken stond van gebiedsontwikkeling.

Heijmans wint Gouden Piramide 2011 met Het Funen in Amsterdam

 

 

 

 

Het Funen is gebouwd tussen de ‘achterkant’ van de aangrenzende Czaar Peterbuurt en een drukbereden spoorbaan. Een doorlopende randbebouwing biedt beschutting aan een intiem, autovrij woongebied met een klein park. De bouwblokken zijn door negen verschillende architecten zijn ontworpen.

De meewerkende architecten zijn Frits van Dongen (de Architekten Cie.), De Architectengroep, Claus en Kaan Architecten, DKV architecten, Geurst & Schulze architecten, KuiperCompagnons, Lafour & Wijk, Van Sambeek & Van Veen, NL Architects en Dick van Gameren architecten. Het blok van NL Architects is dit jaar eveneens onderscheiden met de Amsterdamse Nieuwbouwprijs.

Reageer op dit artikel