nieuws

Groen Zuid in Hoboken volgend jaar van start

Geen categorie

In 2012 wordt in Hoboken begonnen met de bouw van het woonproject ‘Groen Zuid’. Crepain Binst Architecture tekenden voor het ontwerp dat bestaat uit woonunits in een afwisseling van grondgebonden en gestapelde woonvormen.

Groen Zuid in Hoboken volgend jaar van start

 

 

 

De groene ruimte tussen spoorweg en wijk wordt heringericht als buurtpark en afgezoomd met drie parktorens met serviceflats en seniorenflats boven een dienstencentrum en een kindercrèche. Vanuit het park infiltreren zeven groene vingers de nieuwe woonwijk. De meeste parkeerruimte wordt ondergronds aangebracht.

Aan de beide uiteindes van de locatie plaatsen Crepain Binst Architecture stedebouwkundige woonblokken die aan beide worden ingesloten door parallelle stroken woningen.  Elke strook bevat verschillende woningtypes die naast elkaar zijn geplaatst.

Reageer op dit artikel