nieuws

Gouden Piramide 2012 van start

Geen categorie

De inschrijving voor de Gouden Piramide 2012 is geopend. Deze editie is bestemd voor opdrachtgevers van architectuurprojecten die in 2010 of 2011 zijn gerealiseerd. Inschrijven kan tot 9 maart , iemand voordragen kan ook.

Gouden Piramide 2012 van start

 

 

 

De Gouden Piramide is de rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Woonhuizen, scholen en bedrijfsgebouwen komen in aanmerking, maar ook civieltechnische projecten als bruggen, sluizen of stations. Ook restauratie, verbouw– en herbestemmingsprojecten kunnen worden ingezonden. Behalve afzonderlijke gebouwen kunnen eveneens ensembles, architectonische complexen en publieke ruimtes als pleinen en parken onderwerp zijn van een inzending.

Prijs, boek, documentaires

De prijs bestaat uit een trofee en een bedrag van 50.000 euro. De beste projecten worden beschreven en geillustreerd in een boek dat wordt uitgegeven door uitgeverij 010 en de AVRO zendt documentaires uit over de genomineerde opdrachtgevers en hun project.

Reageer op dit artikel