nieuws

Geen groene Eiffeltoren

Geen categorie

De plannen om van de Eiffeltoren een grote plantenbak met 600.000 planten te maken is door het Parijse stadsbestuur afgewezen. De twee jaar lang durende studie naar de ontwikkeling van het project is echter niet voor niets geweest, andere Franse steden zijn wel geïnteresseerd, al hebben die geen Eiffeltoren.

Geen groene Eiffeltoren

Het Franse dochterbedrijf Ginger van het Nederlandse advies- en ingenieursbedrijf Grontmij dienden het plan in omdat Frankrijk en met name Parijs zich wil profileren als een van de groenste steden ter wereld.

In het plan is het de bedoeling de 327 meter hoge ijzeren constructie in Parijs vol te hangen met planten die vier jaar lang in een zogenoemde mestzak hangen en water via een buizenstelsel krijgen. De noordoostelijk gelegen zijde krijgt klimop, de zuidoostelijke kant planten die tegen de warmte kunnen. Op een prototype zijn alle weersomstandigheden getest.

Hoeveel het project heeft gekost is niet bekend, evenmin welke andere Franse steden zijn geïnteresseerd. Tot nu toe blijft het bij een innovatief en duurzaam idee.

Bron ANP/AD

Reageer op dit artikel