nieuws

Delftse studenten vinden onderdak in BalPol III

Geen categorie

Studentenhuisvester DUWO opent op vrijdag 9 december in Delft de derde toren aan de Balthasar van der Polweg in Delft, bij studenten beter bekend als ‘de BalPol III’. Dit grote nieuwe studentencomplex biedt inmiddels aan 405 studenten woonruimte en is ontworpen door De Zwarte Hond uit Rotterdam.

Delftse studenten vinden onderdak in BalPol III

 

De BalPol III is de derde grote studentenflat aan de Balthasar van der Polweg in de TU-wijk. De eerste twee werden al in 1997 gebouwd, destijds onder het motto ‘Fier over het water’, omdat ze boven het water hingen. Het nieuw complex zweeft eveneens als een soort brug boven het polderwater. Het gebouw telt vijftien verdiepingen, die uitzicht over Delft en omgeving bieden.

De bijzondere puntvormige ramen zijn te danken aan het gevelontwerp. De ontwerpers, De Zwarte Hond, hebben een zogenoemde ‘zaagtandgevel’ ontworpen, bedoeld om de geluidshinder van de nabijgelegen Kruithuisweg te beperken. De woningen zijn gedifferentieerd: 235 zijn zelfstandig en 170 onzelfstandig (kamers dus).

Tijdens de opening van de BalPol III presenteert DUWO ook een nieuw instrument om woonwensen van studenten te onderzoeken. Binnenkort komt op de DUWO-website de Studentenwoonwijzer te staan, waarmee studenten via een interactieve game wordt gevraagd naar hoe ze willen wonen. 

Reageer op dit artikel