nieuws

Bekkering Adams ontwerpt Scholencampus in Peer (België)

Geen categorie

Bekkering Adams Architecten heeft de besloten Competitie voor een Scholencampus te Peer gewonnen. Het project behelst de nieuwbouw voor een middelbare school, een lagere school, een sport complex en een internaat.

Bekkering Adams ontwerpt Scholencampus in Peer (België)

De campus (circa 18.000 m2) is gelegen op een terrein van 5,5 hectare, in de directe nabijheid van het centrum van Peer. Het is de bedoeling dat het groene middengebied openbaar toegankelijk wordt en dat de campus een meerwaarde is voor de stad.

Divers landschap

Het project is vormgegeven als een landschappelijk ensemble, waarbij de sportvelden, speelpleinen en een openbaar park een integraal onderdeel uitmaken van het ontwerp. Door de schakering van gebouwen, overdekte speelpleinen, en buitenruimtes, ontstaat een divers speel- en leerlandschap, waar allerlei activiteiten mogelijk zijn.

Duidelijke zonering

De gebouwen zijn flexibel van opzet, met gemeenschappelijke ruimten voor bijeenkomsten, leercentra en verschillende vormen van onderwijs. De speciale ruimtes in de gebouwen zijn uitgewerkt als expressieve accenten die het gebouw verankeren in de omgeving. Een duidelijke zonering maakt meervoudig gebruik mogelijk en zorgt dat de campus zowel overdag als ’s avonds te gebruiken is.

Adviseurs

Reageer op dit artikel