nieuws

Architectuurwedstrijd voor 650 studentenkamers

Geen categorie

Door aan de groei van het aantal studenten aan de Vrije Universiteit Brussel tegemoet te komen moet de universiteitscampus in Etterbeek worden uitgebreid met 650 nieuwe studentenkamers met bijbehorende faciliteiten. Hiervoor is een architectuuropdracht uitgeschreven.

Architectuurwedstrijd voor 650 studentenkamers

 

 

De Universiteit zet met de prijsvraag in op architectuur die gebaseerd is op een duurzaam concept. Het ontwerp van de studentenkamers moet ecologisch zijn. Niet alleen moeten de bouwmaterialen lang meegaan, maar ook de biodiversiteit moet gestimuleerd worden. Het groene snoer van grasperken, struiken en bomen op de campus wordt versterkt. Duurzaamheid heeft ook een sociale dimensie. De nieuwe studentenkamers, leslokalen en onderzoeksruimten zullen een bijdrage moeten leveren in het stimuleren van het campusleven voor studenten en universiteitsmedewerkers.

De Vrije Universiteit wil de studentenwoningen in 2016 in gebruik nemen.

Reageer op dit artikel