nieuws

Architecten oostwand Grote Markt Groningen bekend

Geen categorie

Vorige week zijn de architecten bekend gemaakt die de herontwikkeling van de oostwand van de Grote Markt in Groningen voor hun rekening gaan nemen.

Architecten oostwand Grote Markt Groningen bekend

 

 

De betrokken architecten zijn uit Berlijn Torsten Glasenapp van Thomas Müller Ivan Reimann Architekten en Alexander Pols van Hans Kollhoff Architekten. Verder neemt Christine de Ruijter en Peter Verrelst van awg architecten uit Antwerpen een pand voor hun rekening. Eerder was al bekend dat De Zwarte Hond het nieuwe gebouw voor de studentensocieteit Vindicat ontwerpt.

De nieuwe oostwand maakt deel uit van het project Grote Markt oostzijde. Achter deze nieuwe wand komt een plein: de Nieuwe Markt. Aan de Nieuwe Markt verrijst het Groninger Forum. Bedoeling is om van de Grote Markt een levendige plek in de binnenstad te maken met winkels en horeca.

Begin maart komen de architecten naar Groningen om met betrokkenen te praten wat moet resulteren in een schetsontwerp. Het is de bedoeling de ontwerpen eind 2012 te presenteren. De bouw van het Vindicat start in september 2012, waarna het december 2013 opgeleverd moet zijn. De bouw van de projecten aan de oostwand starten in het najaar van 2014. De gemeente Groningen wil dat de hele vernieuwing in 2017 klaar is.

Reageer op dit artikel